maanantai 16. tammikuuta 2017

Vietnamilainen kaalisalaatti

Meidän sukupolvi on kasvatettu arvostamaan kotimaisista vihanneksista tehtyjä tuoreita ja maukkaita raastesalaatteja. Peruskoulujärjestelmä toi tutuksi porkkana-, lanttu- ja kaaliraasteet maustettuna milloin ananaksella tai rusinoilla, milloin mustaviinimarjahillolla. Varsin ansiokkaasti monikulttuurisen keittiön parhaita arvoja vaalien siis.

Oppi meni perille ja kokeilemme nyt kaaliraastetta näinkin aasialaiseen tapaan. Ilman marjahilloa.


Vietnamilainen kaalisalaatti

Salaatti:
½ kg   punakaalia
1         iso porkkana
½        retikka
pieni nippu retiisejä
pieni nippu kevätsipulia
nippu tuoretta minttua


Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 cm:n pala inkivääriä
1 punainen chili (poista siemenet)
2 rkl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl vettä
3 rkl limemehua (1 lime)
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa maun mukaan


Hienonna valkosipuli, inkivääri ja chili. Laita kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

Leikkaa punakaali ja retiisit ohuiksi suikaleiksi ja pilko kevätsipulit. Suikaloi porkkana ja retikka ohueksi nauhaksi esim. Julienne -raastimella vai mikä leikkuri se nyt onkaan se semmoinen jolla kasviksesta tulee spagettia suit sait.

Lisää kaikki kulhoon ja sekoita, anna maustua jääkaapissa tunti tai pari. Lisää silputtu minttu ja tarjoile kylmänä.


-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti